Magyar nyelven is blokkolják a lájkvadászatot

2018.06.27. 13:56

Végre magyar nyelven is elindították a Facebookon a figyelemvadász bejegyzések szűrését, így ritkábban találkozunk majd a kattintásért könyörgő bejegyzésekkel. A közösségi portál tavaly december közepe óta fokozatosan kapcsolta be újabb és újabb nyelveken a hírfolyamot kitisztító rendszerét, és június 25-én került sor a magyarul értő algoritmusok aktiválására.

A Facebook több százezer bejegyzés segítségével képezte ki a tanuló algoritmusokat arra, hogy maguktól is felismerjék a lájkvadász tartalmakat. Ezek a bejegyzések ritkábban jelennek majd meg a felhasználók hírfolyamában. Azokat a bejegyzéseket, amelyekben az emberek segítséget, tanácsot vagy ajánlásokat kérnek az ismerőseiktől, nem bántja majd a szűrő.

A változást főleg azok az oldalak érzik majd meg, amelyek rendszeresen ezzel a módszerrel élnek, és a Facebook hírfigyelő botjai egyre kifinomultabban dolgoznak majd, hogy tartani tudják a lépést a lájkvadászokkal.

A közösségi portál ezzel a lépéssel is a rajta megjelenő tartalmak hitelességét kívánja erősíteni, hogy a felhasználók ritkábban találkozzanak silány minőségű, félrevezető, spamnek tekinthető tartalmakkal. Ez a szűrés elvileg a kattintások csökkenő számát fogja eredményezni, és nagyon egyszerű lesz elkerülni: minőségi tartalmat kell gyártani. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM