Olivér
5 °C
8 °C

Pikachu elszabadult, és az emberek közt mászkál

2018.06.29. 09:40

A korábban járványként terjedő Pokemon Go játék tervezője, a Niantic bejelentette, hogy a kiterjesztett valóságra (AR) épülő platformját más fejlesztőknek is elérhetővé teszi. A megoldásukat Real World Platformnak nevezték el, és kiadtak róla egy videót, hogy bemutassák, most mire képes.

Ennél pedig csak jobb lesz a platform, mert folyamatosan fejlesztik. A kódban tanuló algoritmusok dolgoznak, ezzel sikerült megoldani, hogy a virtuális objektumok a valódi tárgyak mögé tudjanak rejtőzni, és rajzolt barátokkal is lehessen bújócskázni. A videón is jól látható, hogy a sztenderd AR-ben Pikachu a növények előtt fut el, míg a Niantic által Occlusion Technology névre keresztelt megoldás az objektumok mögé helyezi a képet. 

A látottak alapján arra is következtetni lehet, hogy a Niantic milyen újításokat tervez bevezetni a Pokemon Go és a még készülő Harry Potter: Wizards Unite játékokban.

A Niantic vezérigazgatója, John Hanke egy San Franciscóban tartott találkozón azt is elárulta az ott megjelent újságíróknak, hogy ennél jóval nagyobb terveik vannak, és úgy tekintenek a platformjukra, ahogyan az Amazon a AWS szolgáltatásra, bár lehet, hogy ez esetben az Unreal Engine vagy a Unity lenne jobb példa, hiszen azok is grafikus motorok, amelyekre sokan építenek játékokat.

(The Verge)

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Pikachu elszabadult, és az emberek közt mászkál

A Pokemon Go tervezője feltuningolta a kiterjesztett valóság platformját.

101 · Jun 29, 2018 09:40am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?