Ödön
1 °C
11 °C

Biztonságosabb a párkeresés a Tinderen

2018.07.01. 12:14

Miután az Oregon állambeli Ron Wyden szenátor levélben hívta fel a figyelmet a Tinder titkosítással kapcsolatos aggodalmaira, a párkereső appnak megerősítették a védelmét, így a hekkerek nehezebben nyernek ki információkat a felhasználókról. A demokrata szenátor a héten kapott választ a Tindertől, hogy már nyugodtan lehet párt keresni.

Az app tulajdonosa, a Match Group közölte, hogy elkezdték titkosítani az app és a szerverek közti adatátvitelt, és ennek hála nemcsak a képek érkeznek meg titkosítva a felhasználó telefonjára, de a válaszreakció is titkosítva érkezik vissza a Tinderhez. Ezzel kapcsolatban arra is külön oda kellett figyelni, hogy a felhasználó tetszéskifejező suhintása minden esetben ugyanakkora adatcsomagot generáljon, akár elfogadja, akár elutasítja a potenciális partnert.

A titkosítással kapcsolatos hibákat még januárban fedték fel a Checkmarx nevű kiberbiztonsági cég szakértői, szóval a javítás igencsak hosszú időt vett igénybe. A kutatók rájöttek, hogy aki ugyanazon a wifin csatlakozik a netre, mint aki éppen tinderezik, az megnézheti a hálózaton átvitt fotókat, és azt is, hogy az adott képre miként reagált az illető. Bár a válasz titkosítva volt, az eltérő méretű adatcsomagból simán kitalálhatta egy támadó, hogy mi volt a válasz.

A válaszok megfelelő titkosítását csak június 19-én oldotta meg a Tinder, a fotókat viszont már február 6-án elkezdték titkosítani.

(Cnet)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?