16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Szerbia 0
Svájc 1
974 Stadion G csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Kamerun 0
Brazília 0

Több százmillió hívást hallgatott le az NSA "véletlenül"

2018.07.02. 09:47
Túl sok adatot adtak át a telefonszolgáltatók az amerikai nemzetbiztonsági hivatalnak, a National Security Agency (NSA) most kénytelen több százmillió hívás megszerzett adatait megsemmisíteni, mert kiderült, hogy azok birtoklására semmi nem jogosította fel őket.

Az NSA-t szeptember 11. után, a Patriot Act” jogosította fel telefonhívások szöveges leiratainak megszerzésére.  Az NSA tömeges lehallgatásairól”, illetve azok kiterjedtségéről azonban csak Edward Snowden leleplezése után szerezhetett tudomást a világ közvéleménye. Bár Snowden szivárogtatása azóta is erősen megosztja az embereket, lényegében ennek köszönhető, hogy 2015-ben, még Obama alatt újraszabályozták a kérdést.

A szigorított feltételek ellenére azonban az NSA olyan emberek adataihoz is hozzájutott, akik valójában soha nem álltak kapcsolatban semmilyen, a törvény szerint megfigyelt személlyel. Az NSA most lényegében azzal védekezik, hogy valamelyik nagy telekommunikációs cég hibázott, amikor tömegesen adott át hívás- és SMS-adatokat olyanokról is, akiknek a megfigyelését a törvény nem engedte meg. Mivel ezeket nem lehetett technikailag elkülöníteni a többitől, az NSA állítása szerint minden kapcsolódó információt megsemmisítenek és törölnek az adatbázisukból.  • Hírek
  • Hírek