Szilvia
5 °C
16 °C

Elon Musk sok szerencsét kívánt a mentőakcióhoz

2018.07.08. 08:21

Elon Musk pénteken jelentette be, hogy az űrkutatással foglalkozó SpaceX és az alagútfúrással foglalkozó Boring Company mérnökeit küldi Thaiföldre, hátha kitalálnak valamit, amivel segíthetnek a barlangban rekedt gyerekfocicsapaton. Magyar idő szerint szombaton délelőtt a szakemberei már konzultáltak a helyi mentőcsapattal, akkori hírek szerint két konkrét tervük is volt.

Később Musk azt írta a Twitter-falán, hogy mentőkapszulákat juttatnának be a gyerekekhez, amiben jó eséllyel túlélhetnék a kifelé vezető utat. Musk egy kicsi, gyerekméretű tengeralattjárót említett, amihez a Falcon rakéta technológiáját is felhasználták volna. "Elég könnyű, hogy 2 búvár elbírja, de elég kicsi, hogy átférjen a szűk réseken" – írta Musk, hozzátéve, hogy 8 óra alatt megépítenék és 17 óra alatt a helyszínre juttatnák a mentőkapszulákat.

Úgy tűnik, hogy a thaiföldi mentőcsapat ezt nem tudta megvárni, mert jobban sürgetett az idő, és megkezdték a mentést. Vasárnap reggeli tweetjében így Musk már nem a SpaceX esetleges hozzájárulásáról ír, hanem szerencsét kíván a barlangi mentőknek. "Fantasztikusan képzett búvárcsapat. A monszun miatt ennek van most értelme. Sok sikert nekik" – üzente.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?