Vilma
-4 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng

Elon Musk sok szerencsét kívánt a mentőakcióhoz

2018.07.08. 08:21

Elon Musk pénteken jelentette be, hogy az űrkutatással foglalkozó SpaceX és az alagútfúrással foglalkozó Boring Company mérnökeit küldi Thaiföldre, hátha kitalálnak valamit, amivel segíthetnek a barlangban rekedt gyerekfocicsapaton. Magyar idő szerint szombaton délelőtt a szakemberei már konzultáltak a helyi mentőcsapattal, akkori hírek szerint két konkrét tervük is volt.

Később Musk azt írta a Twitter-falán, hogy mentőkapszulákat juttatnának be a gyerekekhez, amiben jó eséllyel túlélhetnék a kifelé vezető utat. Musk egy kicsi, gyerekméretű tengeralattjárót említett, amihez a Falcon rakéta technológiáját is felhasználták volna. "Elég könnyű, hogy 2 búvár elbírja, de elég kicsi, hogy átférjen a szűk réseken" – írta Musk, hozzátéve, hogy 8 óra alatt megépítenék és 17 óra alatt a helyszínre juttatnák a mentőkapszulákat.

Úgy tűnik, hogy a thaiföldi mentőcsapat ezt nem tudta megvárni, mert jobban sürgetett az idő, és megkezdték a mentést. Vasárnap reggeli tweetjében így Musk már nem a SpaceX esetleges hozzájárulásáról ír, hanem szerencsét kíván a barlangi mentőknek. "Fantasztikusan képzett búvárcsapat. A monszun miatt ennek van most értelme. Sok sikert nekik" – üzente.