Ödön
1 °C
11 °C

A Samsung megnyitotta a világ legnagyobb telefongyárát

2018.07.09. 14:37

Hétfőn adták át a világ legnagyobb mobiltelefon-gyárát Indiában. A Samsung új telephelyének megnyitóján Narendra Modi indiai és Mun Dzsein dél-koreai miniszterelnök is részt vett – írja a Verge.

A létesítmény az Újdelhi főváros mellett létrehozott Noida iparvárosban épült, és évi 120 millió készülék legyártására képes. Az IDC iparági elemzőcég szerint 2017-ben 124 millió mobil került az indiai piacra, így az új gyár szinte egymaga megbirkózna az ország teljes telefonos szegmensével. A Samsung cég a Bloomberg szerint olcsó belépő szintű mobilokat és csúcsmodelleket egyaránt fog itt gyártani.

India óriási, és még nagyobb jövőbeli potenciállal rendelkező piac: már jelenleg is 400 millióan használnak okostelefont, de a 1,3 milliárdos lakossághoz viszonyítva még mindig nagy a bővülési lehetőség. A Samsungot nemrég megelőzve viszont már a kínai Xiaomi az indiai piacvezető, így a dél-koreai cég a helyi pozíciója erősítését is várhatja attól, hogy gyárat telepít az országba. Na meg így nem kell megfizetniük azt a 20 százalékos vámot se, amit többek között a külföldön gyártott mobiltelefonokra is kivetett az indiai kormány.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?