Ödön
1 °C
11 °C

Még idén jön a HTC blokklánc alapú mobilja

2018.07.11. 16:55

A tajvani HTC májusban jelentette be, hogy a kriptovaluták alapjául is szolgáló, de azokon jóval túlmutató potenciállal rendelkező blokklánc technológiára épülő mobilt fejleszt. Bár sokat továbbra se tudni erről az Exodus munkanéven futó, rendhagyónak ígérkező modellről, a HTC most elárult néhány részletet egy hongkongi rendezvényen – írja a Techcrunch.

A legfontosabb új információ, hogy nem valami távolba vesző fejlesztésről van szó, a HTC azt tervezi, hogy még idén, méghozzá már a harmadik negyedévben be is mutatná a készüléket – ez már csak azért is lényeges, mert még ha nem is tudják majd tartani, arra utal, hogy a projekten valóban gőzerővel dolgozik a cég.

A HTC elsősorban a Cambridge Analytica-botrány és az utóbbi évek hasonló adatkezelési visszásságai miatt egyre trendibbé váló adatvédelmi hullámot lovagolná meg a blokklánc hasznosításával – nincs ezzel egyedül, több közösségi oldal próbálkozik például saját kriptovalutával, de épp nagyban folyik egy emailezéstől a csetelésen át a videóhívásokig minden kommunikációt felölelő blokklánc alapú platform fejlesztése is FortKnoxster néven.

Az Exodus projekt kapott egy saját honlapot is, ahol egyelőre szintén csak annyi derül ki, hogy a blokklánc segítségével telefonok decentralizált hálózatát akarják felépíteni, ahol mindenki valóban rendelkezhet a saját adatai felett, több a kontroll és nagyobb a biztonság.

exodus
Fotó: HTC

Ami egyelőre az egyetlen igazi konkrétum, hogy bejelentettek egy partneri megállapodást a CryptoKitties nevű blokklánc alapú játék fejlesztőivel. Ennek a kipróbálásához viszont nem kell megvárni az Exodust, mert a HTC U12+ zászlóshajójára érkezik először az app – és feltehetően ezt szánják egyúttal a blokklánc alapú app-ökoszisztéma első darabjának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?