Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beperelné Elon Muskot a lepedofilozott búvár

2018.07.16. 16:12

Pert fontolgat Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója ellen Vern Unsworth, az a brit búvár, akit a hétvégén Musk lepedofilozott, miután Unsworth kritizálta a Musk által a thai gyerekek mentésére megtervezett mentőkapszulát. Musk odáig is elment (azóta már törölt Twitter-üzeneteiben), hogy egyáltalán azt is kétségbe vonta, hogy a búvár részt vett-e a mentőakcióban.

Unsworth hétfőn arról beszélt tudósítóknak, hogy jogi lépéseket tervez Musk ellen, és hogy részéről nincs lezárva az ügy.

A Thaiföldön élő búvár volt az, aki a barlang ismerete miatt kulcsszerepet játszott a mentőalakulatok tervezésében, a thai futballcsapat eltűnése utáni első napokban ő merült alá a barlangba, és ő segített a nemzetközi mentőalakulatoknak eljutni ahhoz az üreghez, ahol a csapat és edzőjük meghúzták magukat.