Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Együttműködik a médiával a Snapchat

2018.07.17. 17:08

Új partnerségi kezdeményezéssel nyit a Snapchat az újságok, tévécsatornák felé, írja az Axios. A leginkább a fiatalabb korosztályok közt népszerű, alapvetően privát fotó- és videómegosztásra épülő közösségi app megállapodást kötött négy olyan keresőplatformmal, amik segítségével breaking news helyzetekben gyorsan tudnak hiteles és releváns információkhoz, képekhez, videókhoz jutni az újságírók.

A Snapchat a következő tartalombányász platformokkal állapodott meg: NewsWhip, Storyful, SAM Desk és TagBoard. Az ezek szolgáltatásaira előfizető lapok, tévécsatornák ezután könnyebben férhetnek hozzá a publikus Snapchat-tartalmakhoz, és felhasználhatják azokat tudósításaikhoz, ugyanúgy, ahogy a Twitter és Facebook posztokat is be tudják ágyazni cikkekbe.

A négy szolgáltató egyike sem emel árat a Snapchat miatt, mivel az eleve ingyenes. Az újságírók számára azért lesz hasznos a szolgáltatás, mert a Snapchatre töltött tartalmakat geolokáció alapján képesek lesznek szűrni, így valami rendkívüli történés idején jobban tudnak az adott helyre fókuszálni, és gyorsabban begyűjteni hiteles információkat.

Mindezzel az eddig csupán a Discover Stories és Snap Maps szekciókban publikus Snapchat nagy lépést tesz előre a saját tartalmainak szélesebb körben való terjesztésére, kilépve az app keretei közül. Ez üzleti szempontból mindenképp gyümölcsöző lehet, és amint megjelennek a Snapchat-tartalmak a nagy híroldalak cikkeiben, várhatóan a felhasználói bázis is ugrásszerűen megnő majd.