58 millió kamuprofilt törölt a Twitter

GettyImages-187232858
2018.07.18. 16:52

A Twitter legalább 58 millió felhasználói profilt függesztett föl 2017 utolsó negyedévében, az álhírek elleni küzdelem jegyében. A nyári nagytakarítás és az utolsó negyedévi adatok azt jelzik, hogy a vállalat minden erejével igyekszik javítani a platform információminőségét, szembeszállva a kamuprofilokkal, a robotokkal, az álhírekkel és az egyéb ártalmas tartalmakkal.

A Twitteren és más közösségi oldalakon is megszaporodtak az ilyen jellegű visszaélések a 2016-os amerikai elnökválasztás idején. A Twitter már korábban törölte például azokat a fiókokat, amelyek kapcsolatban álltak az amerikai elnökválasztásba való beavatkozással vádolt orosz trollgyárral, hivatalos nevén az Internetkutató Ügynökséggel (IRA).

A Twitter nem kommentálta az elmúlt év utolsó negyedére vonatkozó adatokat. A vezetőség ugyanakkor elmondta, hogy a platform megtisztítása elsőbbséget élvez, még ha a fiókok felfüggesztése hatással is van a felhasználók számára.

A Twitter áprilisi közlése szerint a portálnak havi 336 millió aktív felhasználója van. A vállalat szerint a felfüggesztett fiókok többségét legalább egy hónapja nem használták, vagyis ezek nem jelentek meg az aktív felhasználókra vonatkozó mutatókban.

A profilok felfüggesztése mellett a Twitter más lépéseket is tesz a visszaélések megakadályozására. Igyekeznek kordában tartani a gyűlöletkeltő és sértő megnyilvánulásokat, miközben próbálnak hű maradni a véleménynyilvánítás szabadságához. A kritikusok nyomására a Twitter tavaly ősszel hasonló fellépést ígért a gyűlöletbeszéd és a szexuális visszaélések ellen is.

(MTI)

(Borítókép: Andrew Burton/Getty Images)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM