Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajlított képernyős telefont tervez a Samsung

2018.07.18. 21:14

A Samsung Electronics kihajtható képernyős telefont tervez piacra dobni jövő év elején - írja a céghez közel álló forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal.

A fő tudnivalók:

  • A prototípus kódneve Winner (győztes).
  • A kijelző átmérője nagyjából 7 hüvelyk lesz; akkora, mint egy kisebb tablet.
  • A kijelzőt ugyanúgy félbehajthatjuk, mint például egy pénztárcát. Az összehajtott telefon külső részén egy kisebb kijelző is lesz.
  • A hajlított kijelzős telefon nem olyan lesz, mint a hagyományos, kettényitható telefonok: ha szétterítik teljes méretűre, a kijelző szinte a teljes felületet elfoglalja. Ezzel egyszerre kínálják a nagy képernyő kényelmét, illetve a kisebb készülékek hordozhatóságát.
  • Az új készüléket először kis darabszámban, gondosan megválasztott piacokon terjesztenék. Ha sikeres lesz, 2019 második felében szélesebb körben is elterjeszthetik.
  • A Samsung sem számít rá, hogy már a kezdetekkor átütő sikert érhetnek el vele, de elsőként akarnak hajlított kijelzős telefont a piacra dobni.

Az összehajtható kijelző a telefonos iparág egyik régóta rebesgetett újítása. Már több prototípus is készült hasonló képernyőkből, de egy nagyobb gyártó sem készített belőlük végleges terméket.

A Samsung új fejlesztése felrázhatja a mobilpiacot, ahol a gyártók többsége azzal küszködik, hogy valami újdonságot mutathasson a vásárlóknak. A hajlított kijelzős telefon új termékkategória lenne, és a Samsung egy új készülékcsaládot mutathatna be a mai zászlóshajóik, a Galaxy S és a Galaxy Note széria mellett.

A piacra kerülés időpontja és a végleges dizájn még sokat változhat, de a projekt az elmúlt időkben kiemelt támogatást kapott a Samsungtól. A döntéshozók a vállalat egyik legfontosabb fejlesztésének tartják az új telefont. A mostani lépésüket az is befolyásolhatja, hogy idén visszaesett a kereslet a prémium kategóriás Samsung telefonok iránt. Az elemzők szerint a Samsung Galaxy S9-ből 20 százalékkal kevesebb fogyhat, mint a tavalyi csúcsmodelljükből.

Az új telefon bevezetése ugyanakkor nehézségekkel is járna. Mivel két kijelzője is lenne (a kihajtható hétcolos, illetve a kisebb, külső kijelzősáv), nagyobb akkumulátort is igényelne. A szakértők szerint ez akár túlhevüléshez is vezethet. A nagy teljesítményigény miatt ráadásul csúcsminőségű alkatrészekből kéne megépíteni a telefont, és ez alaposan felverné az árát. Az iparági források szerint

nem kizárt, hogy a telefon ára az 1500 dollárt is meghaladhatja.

A Samsung szóvivője nem kommentálta az értesüléseket.

(Wall Street Journal)