Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeomlott a CIB Bank online rendszere

2018.07.20. 14:15 Módosítva: 2018-07-20 14:46:30

Pénteken dél körül teljesen összeomlott a CIB Bank internetes rendszere, több olvasónk és kollégánk is jelezte, hogy nem megy a www.cib.hu, nem lehet netbankot használni, a mobilapp sem működik.

Egyes, meg nem erősített információk szerint külső támadás érte a bank rendszereit, és még CIB-es kártyával sem lehet fizetni a boltokban.

Megkérdeztük a bank kommunikációs osztályát, hogy mit lehet tudni a helyzetről, vannak-e károk, akár az ügyfelek, akár a bank részéről. A bank a következőt válaszolta:

Technikai okból online csatornáink jelenleg nem elérhetőek, a probléma elhárításán szakembereink dolgoznak. Ügyfeleinktől elnézést kérünk, és köszönjük megértésüket, türelmüket.

Külön érdeklődésünkre leszögezték, hogy csak és kizárólag az online rendszerekben keletkezett kisebb üzemzavar, a kártyás fizetéseket ez nem érinti, és szerencsére szó sincs külső behatolásról, nem érte kibertámadás a bank rendszereit.

Frissítés: nem sokkal háromnegyed három előtt azt a tájékoztatást kaptuk a banktól, hogy ismét működnek az online rendszerek, ezt gyorsan ellenőriztük is, és csakugyan elérhető már a cib.hu, a netbank és az app is.