Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ingyenszoftvert kapnak a látássérültek

2018.07.25. 12:55

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány bejelentette, hogy a Belügyminisztérium és az alapítvány együttműködése folytán országlicencet szereztek több, a látássérültek életét megkönnyítő szoftverre, amik egy évig ingyen érhetők el.

A licenc keretében 2018. július 24-től 2019. június végéig minden Magyarországon élő vak, gyengénlátó és olvasásban akadályozott magánszemély, az őket foglalkoztató cégek és szervezetek, illetve a látássérült és olvasási nehézséggel élő diákokat tanító intézmények díjmentesen juthatnak hozzá a következő szoftverek licenceihez:

JAWS for Windows 2018 képernyőolvasó program (32 és 64 bites változatban);

  • MAGic 13.1 képernyőnagyító program, 32 és 64 bites változatban, magyar nyelvű felolvasó szoftverrel;
  • ZoomText 2018 képernyőnagyító/ olvasó program (32 bites változatban).
  • A letöltött szoftverek ingyen, teljes körűen használhatóak az első aktiválástól kezdve egy éven át.

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceit a hivatalos honlapon található űrlap kitöltésével vehetik igénybe a Magyarországon élő érintettek. A szoftverek az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapjáról tölthetőek le, aktiválásukhoz az igényléskor e-mailben kapott hitelesítő kódot kell használni.

(IT Café)