Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Google új szintre emeli a helyesírás-ellenőrzést

2018.07.26. 09:08

Az idei, július 24-én megtartott Cloud Next konferencián a Google bejelentette, hogy új szövegminőség-javító funkciókkal bővítik ki a cég szolgáltatásait: a Docs-t, a Gmailt és a Hangouts-t. 

A Smart Compose nevű funkció a szövegszerkesztők helyesírás-ellenőrzőjéhez hasonlóan kijavítja a leírt szöveget. A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy ha leírunk egy szöveget, a Google mesterséges intelligenciára épülő algoritmusa automatikusan korrekciós javaslatokat tesz majd. Csakhogy a Smart Compose nem a helyesírásunkat, hanem a szöveg minőségét fogja ellenőrizni.

David Thacker, a G Suite szolgáltatásokért felelős alelnök szerint ők máshogy közelítik meg a problémát, mint a rosszul írt szavakat hullámos piros vonallal aláhúzó Microsoft Word. A Google algoritmusa nyelvtani javaslatokat fog tenni. Vagyis például nem franciáról fog angolra fordítani, hanem pongyola angolról irodalmi angolra.

Mivel a rendszer egy gépi tanulással dolgozó mesterséges intelligenciára épül, az eszköz megbízhatósága folyamatosan javulni fog, akárcsak a Google Translate esetében, ahol a felhasználói visszajelzések teszik egyre precízebbé a fordítóprogramot.

A Smart Compose a következő hetekben lesz elérhető, először a Gmail felhasználóinak.

(Quartz)