Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már 83 millióan fizetnek havonta a Spotify-ért

2018.07.26. 16:06

Befutott a Spotify negyedéves pénzügyi jelentése; ebből derült ki, hogy a zeneszolgáltatónak már 83 millió, havidíjat fizető (Premium) felhasználója van. Tavaly januárban ez a szám még csak hetvenmillió volt. Az aktív – vagyis a szolgáltatást havonta legalább egyszer igénybe vevő – felhasználók száma több mint 180 millió.

A folyamatos növekedés jó hír a Spotify-nak, akik idén léptek a tőzsdére. A piac és a befektetők egyaránt a vállalat terjeszkedésére számítanak, nem arra, hogy a szolgáltatás minél nagyobb profitot termeljen. Jó eséllyel piacvezetők is maradnak, mert a legközelebbi riválisuk, az Apple Music csak 40 millió előfizetőt tudhat maga mögött.

A Wall Street Journal februári riportja ugyan nem zárta ki, hogy az Apple év végére utolérheti a Spotify-t, de a legfrissebb pénzügyi jelentés szerint betonbiztosnak tűnik a piacvezető pozíciójuk.

A Spotify tőzsdére lépéséről és terjeszkedési stratégiáiról ebben a cikkben írtunk bővebben.

(The Verge | Wall Street Journal)