Mégsem dobják piacra a világ legcukibb robotját

home-hero-1
2018.07.26. 11:16

Megszületése előtt nyugdíjazták Kurit, a Mayfield Robotics kis házi robotját. Kuri gyakorlatilag ugyanazt tudta, mint az Amazon Echo, csak minimalista, emberszabású kivitelben. Na jó, minimalista, pingvintestű, mangaszemű kivitelben.

A Mayfield bejelentette, hogy leállítják a robot gyártását, és visszafizetik a pénzt az előrendelőknek. A vállalat a Boscht hibáztatja a kudarcért, akik a Startup Platform program keretében támogatták a projektet. A Mayfield szerint a vállalat nem talált a Bosch-on belül olyan üzletágat a termék értékesítéséhez, ami megfelelt volna az elképzeléseiknek.

Noha a Mayfield nem szűnik meg, és azt mondják, hogy az elkövetkező hónapok még bármit hozhatnak, nagyon úgy tűnik, hogy Kurinak befellegzett.

A Verge szerzője megjegyzi, hogy a 2017-es CES-en a Kuri már kipróbálható volt, de akkor még csak az alapfunkciói működtek: távirányítani lehetett, mint egy kisautót, de nem fogadott hangutasításokat, és nem is reagált rájuk. És bár látszik, hogy a Kuriba rengeteg energiát fektettek, az otthoni intelligens asszisztensek sokkal olcsóbbak, és ugyanazt a feladatot tudják ellátni, mint Kuri.

Csak ők soha nem lesznek ennyire aranyosak.

(The Verge)

(Borítókép forrása: Kuri)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport