Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem dobják piacra a világ legcukibb robotját

home-hero-1
2018.07.26. 11:16

Megszületése előtt nyugdíjazták Kurit, a Mayfield Robotics kis házi robotját. Kuri gyakorlatilag ugyanazt tudta, mint az Amazon Echo, csak minimalista, emberszabású kivitelben. Na jó, minimalista, pingvintestű, mangaszemű kivitelben.

A Mayfield bejelentette, hogy leállítják a robot gyártását, és visszafizetik a pénzt az előrendelőknek. A vállalat a Boscht hibáztatja a kudarcért, akik a Startup Platform program keretében támogatták a projektet. A Mayfield szerint a vállalat nem talált a Bosch-on belül olyan üzletágat a termék értékesítéséhez, ami megfelelt volna az elképzeléseiknek.

Noha a Mayfield nem szűnik meg, és azt mondják, hogy az elkövetkező hónapok még bármit hozhatnak, nagyon úgy tűnik, hogy Kurinak befellegzett.

A Verge szerzője megjegyzi, hogy a 2017-es CES-en a Kuri már kipróbálható volt, de akkor még csak az alapfunkciói működtek: távirányítani lehetett, mint egy kisautót, de nem fogadott hangutasításokat, és nem is reagált rájuk. És bár látszik, hogy a Kuriba rengeteg energiát fektettek, az otthoni intelligens asszisztensek sokkal olcsóbbak, és ugyanazt a feladatot tudják ellátni, mint Kuri.

Csak ők soha nem lesznek ennyire aranyosak.

(The Verge)

(Borítókép forrása: Kuri)