Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túl drága az oroszoknak a saját tervezésű szupertank

000 14L35T
2018.07.30. 18:53

Túl magas a legújabb Armata harckocsi gyártási költsége, ezért nem tervezi ezek tömeges beszerzését az orosz hadsereg, ehelyett a meglévő haditechnika harcképességének növelését részesíti előnyben. Erről Jurij Boriszov, a hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes beszélt újságíróknak a RIA Novosztyi hírügynökség hétfői beszámolója szerint.

A Vörös téri katonai parádékon már bemutatott – egyszer pont főszerepben robbant le az egyik – tankok darabja 250 millió rubelbe (több, mint 1,1 milliárd forintba)kerül. 

„Minek árasszuk el Armatákkal a fegyveres erők egészét? A T-72-re hatalmas kereslet van a piacon, mindenki veszi. Az Abramsokkal, a Leclercekkel és a Leopardokkal összevetve, az ár, a hatékonyság és a minőség tekintetében jelentősen meghaladja őket. Ugyanez a helyzet a Bumerangokkal is” – idézte a helyettes kormányfőt az MTI.

Boriszov szerint Oroszország, annak ellenére, hogy katonai költségvetése töredéke a NATO-országokénak, képes a régi típusok korszerűsítésével is elérni a kitűzött feladatokat.

Az Armata nehéz lánctalpas platformra épülő T-14-es harckocsit személyzet nélküli lövegtoronnyal és korszerű fedélzeti berendezésekkel szerelték fel. A csapatoknál történő tesztelése tervek szerint novemberben fejeződik be. A gumikerekes páncélozott szállító harcjárművek új nemzedékéhez tartozó Bumerang sorozatgyártását és hadrendbe állítását 2019-re ütemezték be.