A Samsung új funkciót vezetett be, így senki nem fér hozzá a képeinkhez

2022.07.31. 08:15
Ha szervíz üzemmódba kapcsoljuk a telefont, akkor senki nem férhet hozzá a telefonon tárolt képekhez és a tulajdonos által telepített alkalmazásokhoz sem.

A Samsung dél-koreai S21 modelljeit látták el először azzal az újítással, amelynek köszönhetően a tulajdonosok egy jelentősen korlátozott Szerviz Üzemmódba kapcsolhatják a telefonjaikat. A gyártó közleménye szerint a jövőben más készülékek is meg fogják kapni ezt a funkciót – írja a Verge

A funkció üzembe helyezése után a telefon csak korlátozott módon indul újra, az eszközön tartott személyes adatok, fényképek, üzenetek és személyes fiókok elérhetetlenné válnak az illetéktelenek számára. Sőt, még azok az alkalmazások is, amelyeket a tulajdonos telepített. Ezt az üzemmódot csak a telefon tulajdonosa tudja megszüntetni. 

Az új funkció elsődlegesen amiatt született, hogy ne kerüljenek illetéktelen kézbe érzékeny adatok, amíg a telefon szervizben van – megesett már ugyanis, hogy így szivárogtattak ki bizalmas információt.



  • Bérelnék
  • Bankszámla