2024. június 24. 21:00 ÉLŐ
Albánia 0
Spanyolország 1
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00 ÉLŐ
Horvátország 1
Olaszország 0

Így védheti még jobban a személyes adatait a Facebookon

2022.09.21. 09:01
Időnként javallott ellenőrizni, kik nézegetik az ember Facebook-fiókját belülről. A személyes adatokkal ugyanis visszaélhetnek, ha sikerül megszerezni a belépéshez szükséges információkat. A népszerű közösségimédia-platform fejlesztői egyszerű eszközt kínálnak annak felderítésére, kinek van rálátása a profilunkra.

A következő lépések elvégzésével még inkább biztonságban tudhatjuk a magánszféránkat:

  • Bejelentkezés után a profilképére kattintva a Beállítások és adatvédelemre pontra kell menni, azon belül pedig a Beállítások pontra kell kattintani.
  • A Biztonság és bejelentkezés alpont kiválasztása után megjelenik a Bejelentkezett helyek című lista, ahol látszódnak azok az eszközök, amelyekről az adott fiókba bejelentkeztek.
  • Ha olyan eszköz jelenik meg a listában, amely gyanús, esetleg teljesen ismeretlen, az azt jelenti, hogy másnak is van hozzáférése az adott fiókhoz.

Ilyenkor az adott sor végén lévő, három pontból álló menüt kell lenyitni. A problémát lehet jelezni az üzemeltetőknek, illetve mi magunk is kiléptethetjük az adott eszközt. Ezután erősen ajánlott jelszót változtatni annak érdekében, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő, írja az Infostart.

Egy friss felmérés szerint egyébként nagyot zuhant a Facebook népszerűsége a Z generációs tinik körében. A platform népszerűségének csökkenésével a YouTube vált dominánssá a digitális térben. A fiatalok olyan közösségimédia-alkalmazásokat is szívesen használnak, mint a TikTok, a Snapchat és az Instagram, írja az NBC News.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM