V. kerület

2010.10.25. 15:26
4 hozzászólás

Beértünk a belvárosok belvárosába, az ötödik kerületbe, annak is egy kiemelt pontján, a Deák téren parkoltunk le. Remegő kézzel kinyitottuk a laptopot, egymás után csatlakoztattuk a modemeket, aztán vártuk a csodát: hiába. 21 megabitet 2010-ben sem sikerült Budapesten mérnünk, valószínűleg mások is használták a mobilhálózatot, így a maximális sávszélességet nem sikerült kihajtanunk belőle, de ez már csak egy ilyen ipar: viszonylag ritkán fordul elő, hogy rajtunk kívül senki nincs a belvárosban.

Azért némi vigaszt jelent, hogy a túra legnagyobb átlagos sávszélességét ezen a ponton mértük, méghozzá a Vodafone hálózatában, az ország legalább egy pontján van stabil kilenc megabitünk. A maximumot azonban nem itt találtuk meg, hanem a XX. kerületben a T-Mobile hálózatában, ami egyetlen alkalommal belesett tíz megabit fölé is.

Most visszavonulunk a laborba, elkezdünk számolni, a grafikonokkal játszani, aztán rövidesen közzéteszünk néhány erotikus statisztikát arról, hogy melyik idén ősszel a legjobb magyar mobilnet-szolgáltató szerintünk.

V. kerület
Telenor
Letöltés: 1000 kbit/s
Feltöltés: 1000 kbit/s
T-mobile
Letöltés: 5700 kbit/s
Feltöltés: 1000 kbit/s
Vodafone
Leltöltés: 9200 kbit/s
Feltöltés: 1600 kbit/s


  • Tippek
  • Bankszámla