Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

A Zune kapjabe

2007.05.23. 06:15
88 hozzászólás

Hétfőn érkezett a szerkesztőségbe, és nagyon kíváncsiak voltunk rá, mégis a Zune dolga lenne legyőzni az iPodot, ráadásul Magyarországon még alig lehet kapni, szóval újdonság, bréking, izgalom. A részletes teszt majd később következik, azt viszont nem tudjuk szó nélkül hagyni, hogy mostanáig képtelenek voltunk telepíteni a lejátszó nyomorúságos szoftverét. Sok energiát nem öltünk bele, kétszer próbálkoztunk, de egy akadály is sok lett volna, pont eggyel több az elviselhetőnél. Van két laptop, márkás fajták, tehát rendesen össze vannak rakva, és soha semmilyen probléma nem szokott jelentkezi használatuk közben. Van rajtuk jogtiszta, angol nyelvű SP2-es Windows XP, meg egy rakás Microsoft-program. Erre a Zune szoftvere mindkét gépen ugyanazt műveli: a telepítés végén egy hibaüzenet kíséretében kilép. Húzzuk alá: nem a grafikus magok órajelét akartam megpiszkálni, annyi volt a tervem, hogy felrakom a zenelejátszó szoftverét!

És teljesen mindegy, hogy a problémát meg lehet oldani. Nem érdekel. Lényegtelen, hogy mi van fent az interneten, őszintén szólva teszek rá, hogy mennyi idő alatt lehet megtalálni a Google segítségével a megoldást. Ez egy 65 ezer forintos lejátszó, ami forgalomba került, amire a Microsoft azt mondta: kész van, vegyék a júzerek, bárki. Hát rohadtul nincs kész.


Elmondom azt is, mi van a hibaüzenethez tartozó képen: két boldog ember, ők iPodot, vagy valamilyen más zenelejátszót használnak, aminek annyira örülnek, hogy parkokban szeretkeznek. A fájdalmában üvöltő figura most vette meg a Zune-t, és máris összeomlott fejben.


update: a harmadik, ugyanolyan verziójú Windows-t futtató számítógépre váratlanul sikerült feltelepíteni a szoftvert. Akinek baja van installálás közben, elég ha eladja számítógépét, és vesz egy másikat. Vagy egy harmadikat.