Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A világ leggyorsabb dvd-írója

2007.05.27. 06:13
18 hozzászólás
Emlékszem, mekkora élmény volt, amikor először találkoztam 52-szeres cd-íróval. Otthon 16-szoros volt, és majdnem kiestem a székből, amikor a haverom átugrott a szobájába kiírni valami kétszáz megabájtosat, de két perc múlva már a kezemben is volt a lemez. Aztán jöttek a dvd-k, és véget ért a varázslat. Ezek az írok ugyan fürgébbek voltak, de nem annyival, amennyivel több adatot kellett felírniuk. Újra jött az öt-tíz perces várakozás.

Na de a Nero! Az a saját útját járja. Ránéz a meghajtóra, és kiböki: nem tudja majd teljes sebességgel írni a lemezt. Az elérhető 2,1 terabájtos másodpercenkénti sebesség helyett csak 5,5 MB/-s-re lesz képes, szóval nem 425 dvd-t ír meg másodpercenként, hanem eggyel végez 854 másodperc alatt. Nem baj, csak rendben kerüljenek rá az adatok!