Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

A Vista gyűlöli az USB-t

2007.06.30. 07:41
44 hozzászólás
Újratelepítettem a Windows Vistát a laptopomra, hátha a Fujitsu Siemens és a Microsoft fél év alatt össze tudta kaparni magát annyira, hogy használni is tudjam a vadonatúj oprendszert a gépen. Elvégre nyomós oka lehetett annak, hogy a gyárban már tavaly rányomtak egy Vista Capable matricát. Sajnos ismét csalódnom kellett. Az alap driverek megvoltak (ugyanazok, mint legutóbb, márciusban), és a rendszer tökéletesen betöltődött, a nyomorult usb memóriakulcsok azonban kifogtak ezen a nyomorult rendszeren.

Bedugom a memóriát, erre elkezd nyavajogni, hogy akkor ő most drivereket töltene le a Windows Update szervereiről. Jó, persze, töltsön, elvégre az usb memóriakulcs olyan modern találmány, hogy biztosan nem férhetett el a driver a telepítő dvd-n. Töltene is, de nem találja a drivert, inkább elkezd cseszegetni, hogy keressünk közösen valami megoldást, például nézzünk körül a merevlemezeken.


Rutinosan beállítottam a meghagyott Windows XP partíció betűjelét, és hogy keressen az összes létező almappában - voilá, a régi rendszer még ismerte az usb memóriakulcsokat, megvan a driver. Azt nem értem mondjuk, hogy egyetlen memóriakulcshoz miért kell három különböző driver, usb + lemezmeghajtó + unidentified device. Nyilván az egyszerűség kedvéért.

Ez lett a plug and play-ből? Vagy örüljünk, hogy az usb kábelek használatához egyelőre nem kell külön driver?