Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

A Google nem támogatja a Google-t

2008.09.15. 06:27
2 hozzászólás

Volt egy Asimov-novella, már nem emlékszem a címére, de alapvetően a világvégéről szólt, meg egy számítógépről, amitől azt próbálta megtudni az emberiség, hogy mi lesz az utolsó csillag kihunyása után. A gép mindig csak azt a választ adtam hogy nincs elegendő információja, még anyagot kell gyűjtenie és gyűjtötte is rendesen, évmilliárdokon át szívta meg magába az univerzumot, majd az utolsó csillag kihunyása után, az utolsó részecske beszippantása után, amikor már minden anyag a gép rendszerében volt, egyszer csak megszólalt: Legyen világosság!

Valami ilyesmi kép él bennem a Google-ről is, lassan minden a keresőcégen belül van, ami kívül esik rajtuk, az nem létezik, nem fontos, nem tudunk róla. Mivel azonban egy lassan bolygónyi óriásról van szó, előfordul néha, hogy már saját magával sem kompatibilis a cég. A Google Earth Plug-in Driving Simulator például közli, hogy nem támogatja a Chrome-ot, szóval ha valaki szerkeszteni szeretné, esetleg beillesztené a Földgömböt a saját oldalára, jobb, ha nem a Google böngészőjét használja.

Persze lehet, hogy csak arról van szó, hogy túl tökéletes a Chrome, és megmutatná, hogy a bolygónk már csak egy o-betű valahol a társaság nevében.

Köszönjük a képet amateúr nevű olvasónknak.