Vilhelmina
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

A gazdasági világválság közepette akadályoz a munkában a Windows

2008.10.29. 08:10
8 hozzászólás

Történt, hogy a gép hirtelen leállt. Van ilyen, áramszünet, akármi történhet, be kell kapcsolni újra, aztán nincs baj. Már normális rendszereken.

A Windowsnál viszont 21 perces munkaszünetet okozott a jelenség. A gép indítása után ugyanis megpróbáltak automatikusan elindulni a programok, ami a kétmagos, két gigabájt memóriával megtömött gépemnek akkor is 6-7 perces művelet, ha korrekten lett leállítva, miközben konkurens rendszereken ugyanez (valamivel több induló programmal) nem tart tovább 2-3 percnél.

Viszont most baj történt! A Windows nem jól lett leállítva, ezért az Outlook start után ellenőrizni kezdte a leveleket, hogy nem történt-e baj a kilépésnél. Vagyis a kilépés kihagyása miatt.

És innentől kezdve vége volt mindennek, mert a program minden erőforrást felzabált, az operációs rendszer meg hagyta ezt neki.

Nem indult el a böngésző. Nem tudtam semmire sem kattintani. Ha mégis bejött volna valami (hat perc után a Firefox), csak egy fehér lap, meg felül a keret látszott. Az új levelek persze nem jelentek meg. Nem tudtam gépelni sem. Egyszerűen nem volt gépem 21 percig, mert valakik úgy gondolták, hogy készen van a Windows, az Outlook, ez a sok szar a gépemen, úgyhogy eladták mindet jó sok pénzért, a világ meg megvette, bevette, használja őket, minden reggel odajárul eléjük, mint csirkék a körfűrész elé.

Ha csak ezek a termékek lennének a világon, valószínűleg elhinném, hogy mindennek így kell működnie. Kár, hogy az otthoni gépemen ugyanezeket a programokat, de egy másik operációs rendszert és levelezőt használva soha, de soha nem történt még velem hasonló.