Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Százmilliót költ a Pentagon az internetes kárelhárításra

2009.04.09. 18:44
A Pentagon több mint 100 millió dollárt költött az elmúlt fél évben arra, hogy helyreállítsák az internetes bűnözők és a különböző hálózati problémák miatt keletkezett károkat – jelentették be katonai vezetők.

A katonai információhálózat biztonságáért felelős stratégiai parancsnokság szerint ezt a pénzt munkaerőre, a számítógépes technológia fejlesztésére, valamint olyan szakemberekre költötték, akik helyreállítják a károkat és kijavítják az lehetséges külső és belső hibákat.

A Pentagon szerint ahelyett, hogy sok pénzért helyreállítják a károkat, inkább többet kéne fektetni a számítógépes hálózat védelmének fejlesztésébe – adta hírül a Cnet.

Az internetes bűnözők miatt az amerikai védelmi minisztérium tavaly több mint 1500 gépet volt kénytelen leválasztani a hálózatról, illetve a külső adathordozók használatát is megtiltották, mivel a gépek nem tudtak védekezni a vírusokkal szemben. A kormány már tett lépéseket azért, hogy kiküszöböljék a netes támadásokat: olyan biztonságtechnikai szakértőt akarnak hivatalba állítani, aki közvetlenül az elnöknek jelent, és akinek joga van leválasztani a különböző szövetségi hálózatokat az internetről egy esetleges támadás esetén.