A McAfee fizet a víruspánik miatt

2010.04.27. 16:26
Nem kis kavarodást okozott, hogy a McAfee a múlt hét elején hibás frissítést adott ki vírusvédelmi programjához. A hibát az okozta, hogy a szoftver a rossz vírusadatbázis alapján a Windows egyik rendszerfájlját, a szolgáltatásmenedzselést végző svchost.exe fájlt a W32/Wecorl.a nevű vírussal fertőzött fájlként azonosította, és megpróbálta letörölni, amivel az operációs rendszerben súlyos károkat okozott.

A McAfee bocsánatot kért a felhasználóktól, és közölték, hogy a vizsgálatok szerint csak a Windows XP SP3 rendszerek érintettek, a többi Windows esetében nem okoz gondot a hibás frissítés. A cég nem sokkal később közzétette a problémáról szóló tájékoztatót és a javítást is.

Most újabb közleményt adott ki a vállalat, melyben azt ígérik, hogy azon ügyfeleiknek, akiknek költségeik merültek fel az összeomlott számítógépek helyreállítása kapcsán, a McAfee megtéríti ezeket a kiadásokat. Ilyenek valószínűleg bőven akadtak mivel az olyan vállalatoknál, ahol nagyobb számban szálltak el a PC-k, a helyreállítás napokig is eltartott.

A frissítési hiba nem példa nélküli, maga a McAfee is követett már hasonlót tavaly, és az ilyen kártérítés jellegű sem egyedülálló: a Trend Micro 2005-ben 11 millió dollárt fizetett ki ügyfeleinek, a Symantec pedig 2007-ben egyéves ingyenes előfizetéssel kárpótolta a kínai felhasználókat egy hasonló hiba után.  • Hírek
  • Bankszámla