Erik, Alexandra
EUR 382,89 Ft
USD 363,97 Ft
9 °C
23 °C

Észak-koreaiakkal összejátszó hekkereket fogtak Dél-Koreában

2011.08.04. 10:54
Őrizetbe vett a dél-koreai rendőrség öt személyt, akik a gyanú szerint észak-koreai hekkerekkel együttműködve dollármilliókat loptak online szerencsejáték-oldalakról.

A rendőrség közleménye szerint az őrizetbe vettek között egy kínai állampolgár is van. A Kínában tevékenykedő csoport olyan programokat értékesített, amelyek a felhasználóknak lehetővé tették, hogy tényleges játék nélkül pontokat szerezzenek az internetes szerencsejáték-portálokon, majd azokat készpénzre váltsák.

A csoport a programokkal az elmúlt másfél évben 6 millió dollárra tett szert. A rendőrség az Észak-koreai Számítógépes Központot nevezte meg bűnrészesként, ahol 1200 szakértő fejleszt szoftvereket és hardvereket az elszigetelt állam számára.

Szöul nemrég azzal vádolta meg Phenjant, hogy az utóbbi években fokozta a Dél-Korea, illetve az Egyesült Államok elleni kibertámadásokat. Az ügyészség korábban azt közölte, hogy Észak feltörte és több napra megbénította az egyik legnagyobb dél-koreai bankot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek