Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Észak-koreaiakkal összejátszó hekkereket fogtak Dél-Koreában

2011.08.04. 10:54
Őrizetbe vett a dél-koreai rendőrség öt személyt, akik a gyanú szerint észak-koreai hekkerekkel együttműködve dollármilliókat loptak online szerencsejáték-oldalakról.

A rendőrség közleménye szerint az őrizetbe vettek között egy kínai állampolgár is van. A Kínában tevékenykedő csoport olyan programokat értékesített, amelyek a felhasználóknak lehetővé tették, hogy tényleges játék nélkül pontokat szerezzenek az internetes szerencsejáték-portálokon, majd azokat készpénzre váltsák.

A csoport a programokkal az elmúlt másfél évben 6 millió dollárra tett szert. A rendőrség az Észak-koreai Számítógépes Központot nevezte meg bűnrészesként, ahol 1200 szakértő fejleszt szoftvereket és hardvereket az elszigetelt állam számára.

Szöul nemrég azzal vádolta meg Phenjant, hogy az utóbbi években fokozta a Dél-Korea, illetve az Egyesült Államok elleni kibertámadásokat. Az ügyészség korábban azt közölte, hogy Észak feltörte és több napra megbénította az egyik legnagyobb dél-koreai bankot.