Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb szaúdi hekkertámadás izraeli hitelkártyák ellen

2012.01.05. 22:02

Ismét több ezer izraeli hitelkártya adatait szerezte meg egy szaúd-arábiai hekker, és csütörtökön fel is tette ezeket a világhálóra. Az Izracard, a Hapoalim bank kártyákat előállító leányvállalata elismerte, hogy az 5200 felsorolt kártyát ő bocsátotta ki, de már le is tiltotta. Az Izracard a piacvezető e területen az országban.

A magát OxOmarnak nevező hacker a hét elején egyszer már jelentkezett egy hasonló akcióval: akkor 11 ezer izraeli bankszámlaszámot, neveket és egyéb személyes adatokat tett közzé weboldalán egy csoport nevében. Az izraeli nemzeti bank vizsgálatot indított - közölték Jeruzsálemben.

OxOmar korábban közölte, hogy a Névtelen Szaúdi Hackerek csoportjához tartozik, és ennek a vahhábita hekkercsoportnak a nevében cselekedett.