Erik, Alexandra
EUR 382,35 Ft
USD 363,11 Ft
9 °C
23 °C

Szívdobbanás titkosíthatja a merevlemezt

2012.02.13. 16:16

Akinek eddig nehézséget jelentett a jelszavak megjegyzése, lehet, hogy nemsokára fellélegezhet: Tajvani kutatók szerint a minden embernél egyedi szívdobbanások válthatják fel a gépelt karaktereket. A kutatók a szívdobbanások mintájával kódolandó merevlemezeket készítenének, amelyeket csak a tulajdonos érintése dekódolhatna.

A szívdobbanások mindenkinél egyedülálló, sosem ismétlődő, szabálytalan mintázatot mutatnak. Chun-Liang Lin és kollégái a tajvani National Chung Hsing University-n elektrokardiográfiát (EKG) használtak a szív ritmusának matematikai leírására. Ezután ebből az információból a káosz-elmélet matematikáját felhasználva titkos kulcsot készítettek, amelynek lényege, hogy a kezdeti feltételek minimális változtatása is hatalmas különbségekhez vezet.

Az eszköz prototípusa már elkészült, mindkét tenyérből egyszer kiolvassa az EKG-jelet, és az így kapott kulcsot eltárolja a későbbi titkosítás feloldásához. A Chun-Liang Lin szerint a cél az, hogy olyan rendszert építsenek, amivel egy érintéssel titkosíthatóak a külső eszközök, például hordozható merevlemezek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek