Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyógyulnak a zombivá lett Macek

2012.04.13. 14:05

270 ezerre csökkent a Flashback trójaival fertőzött Macek száma azután, hogy az Apple pénteken kiadta annak a javításnak a legújabb változatát, ami eltávolítja a Java-platform hibáját kihasználó vírust. A Symantec felmérése már április hatodika óta figyeli az eseményeket. A nyolcadikai riportban az eredetileg 600 ezer körüli érték 380 ezerre esett vissza, a mostani, az eredeti fertőzöttség felét mutató állapotot pedig 11-én mérte a Symantec.

A biztonsági cég véleménye szerint a gyors javuláshoz amellett, hogy az Apple jó sebességgel reagált a fenyegetésre (egy hét alatt három javítást is közzétettek, a legfrissebb, a 1.6.0_31 verziószámú csomag felülír minden korábbi változatot), a közösségi hálózatok, illetve a harmadik fél által rendelkezésre bocsátott javítások is nagyban hozzájárultak.

Az Apple az OS X operációs rendszer különböző változatait használóknak külön csomagot hozott létre: a javítás mind Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) és mind Lion alól elérhető. Utóbbi kikapcsolja a Java-alapú alkalmazások automatikus lejátszását (ezt amúgy a legtöbb Mac-szakértő is javasolja), és ha a felhasználó visszakapcsolja ezt a lehetőséget, a rendszer egy idő után újra letiltja ezt.