Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Űrhivatalokat támad az új hekkercsoport

2012.05.04. 11:45

Egy eddig ismeretlen hekkercsoport, az Unknowns (Ismeretlenek) megtámadta a NASA, az amerikai légierő és az Európai Űrügynökség szervereit. A csoport nyilvánosságra hozott egy dokumentumlistát, amely a jelentések szerint az űrkutatási hivatalokhoz és a légierőhöz tartozik.

Az Unknowns az említett szervezeteken kívül más, magas prioritású intézményt is megtámadott. A csoport kedden hozta nyilvánosságra a közleményét a Pastebin oldalán. A dokumentumban a NASA Glenn Research Centerrel összefüggésbe hozható felhasználóneveket és jelszavakat tettek közzé. A dokumentum szerint támadás érte az amerikai hadsereghez tartozó Joint Pathology Centert, a Thai Királyi Haditengerészetet, a Harvard egyetemet, a Renault-t, a Jordanian Yellow Pagest, valamint a francia és a bahreini védelmi minisztériumot. Az érintett szervezetek egyelőre nem kommentálták a történteket.

A Softpedia a beszámolójához mellékelte a támadás sikerességét igazoló képernyőfotókat is. Bár az Unknowns csak kedden hozta nyilvánosságra a közleményét, a rendelkezésre álló anyagok alapján a támadások némelyikére még márciusban került sor.