Erik, Alexandra
EUR 382,89 Ft
USD 364,19 Ft
9 °C
23 °C

Űrhivatalokat támad az új hekkercsoport

2012.05.04. 11:45

Egy eddig ismeretlen hekkercsoport, az Unknowns (Ismeretlenek) megtámadta a NASA, az amerikai légierő és az Európai Űrügynökség szervereit. A csoport nyilvánosságra hozott egy dokumentumlistát, amely a jelentések szerint az űrkutatási hivatalokhoz és a légierőhöz tartozik.

Az Unknowns az említett szervezeteken kívül más, magas prioritású intézményt is megtámadott. A csoport kedden hozta nyilvánosságra a közleményét a Pastebin oldalán. A dokumentumban a NASA Glenn Research Centerrel összefüggésbe hozható felhasználóneveket és jelszavakat tettek közzé. A dokumentum szerint támadás érte az amerikai hadsereghez tartozó Joint Pathology Centert, a Thai Királyi Haditengerészetet, a Harvard egyetemet, a Renault-t, a Jordanian Yellow Pagest, valamint a francia és a bahreini védelmi minisztériumot. Az érintett szervezetek egyelőre nem kommentálták a történteket.

A Softpedia a beszámolójához mellékelte a támadás sikerességét igazoló képernyőfotókat is. Bár az Unknowns csak kedden hozta nyilvánosságra a közleményét, a rendelkezésre álló anyagok alapján a támadások némelyikére még márciusban került sor.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek