Űrhivatalokat támad az új hekkercsoport

2012.05.04. 11:45

Egy eddig ismeretlen hekkercsoport, az Unknowns (Ismeretlenek) megtámadta a NASA, az amerikai légierő és az Európai Űrügynökség szervereit. A csoport nyilvánosságra hozott egy dokumentumlistát, amely a jelentések szerint az űrkutatási hivatalokhoz és a légierőhöz tartozik.

Az Unknowns az említett szervezeteken kívül más, magas prioritású intézményt is megtámadott. A csoport kedden hozta nyilvánosságra a közleményét a Pastebin oldalán. A dokumentumban a NASA Glenn Research Centerrel összefüggésbe hozható felhasználóneveket és jelszavakat tettek közzé. A dokumentum szerint támadás érte az amerikai hadsereghez tartozó Joint Pathology Centert, a Thai Királyi Haditengerészetet, a Harvard egyetemet, a Renault-t, a Jordanian Yellow Pagest, valamint a francia és a bahreini védelmi minisztériumot. Az érintett szervezetek egyelőre nem kommentálták a történteket.

A Softpedia a beszámolójához mellékelte a támadás sikerességét igazoló képernyőfotókat is. Bár az Unknowns csak kedden hozta nyilvánosságra a közleményét, a rendelkezésre álló anyagok alapján a támadások némelyikére még márciusban került sor.  • Hírek
  • Hírek