Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fociszurkolói honlapokra hajt egy hekker

2012.06.15. 19:29

Az IT-biztonsággal foglalkozó német G Data cég blogjában közölte, hogy víruslaborjának szakemberei olyan hekkerakciókra bukkantak, amelyek fociklubok honlapjai ellen irányultak. A bejegyzés szerint egy ismeretlen hekker több ezer drukkoló személyes adatait – email címeket, telefonszámokat, sőt bankszámlaadatokat – szerezte meg webes adatbázisokból, valószínűleg SQL és CRLF befecskendezés módszerével. A hekker maga dicsekedett el az eredménnyel egy fórumban, állítása szerint adminisztrátori jelszavakat is megszerzett (néhányat nyilvánossá is tett).

A G Data nem árulta el, mely oldalakat érte támadás, csak azt, hogy a feltört adatbázisok hat ország – Németország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Ciprus és Görögország – futballklubjaihoz kötődnek, és hogy egy olyan oldal is érintett, amely az Európa Bajnoksághoz kapcsolódik.

Bár a hekker állítása szerint csak önmaga szórakoztatása miatt törte fel az oldalakat, ennek ellentmond, hogy közzétett egy hacktivista üzenetet. Eszerint a futballklubok rengeteg pénzt keresnek, miközben a gazdasági válság tönkreteszi az átlagembereket.