Fociszurkolói honlapokra hajt egy hekker

2012.06.15. 19:29

Az IT-biztonsággal foglalkozó német G Data cég blogjában közölte, hogy víruslaborjának szakemberei olyan hekkerakciókra bukkantak, amelyek fociklubok honlapjai ellen irányultak. A bejegyzés szerint egy ismeretlen hekker több ezer drukkoló személyes adatait – email címeket, telefonszámokat, sőt bankszámlaadatokat – szerezte meg webes adatbázisokból, valószínűleg SQL és CRLF befecskendezés módszerével. A hekker maga dicsekedett el az eredménnyel egy fórumban, állítása szerint adminisztrátori jelszavakat is megszerzett (néhányat nyilvánossá is tett).

A G Data nem árulta el, mely oldalakat érte támadás, csak azt, hogy a feltört adatbázisok hat ország – Németország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Ciprus és Görögország – futballklubjaihoz kötődnek, és hogy egy olyan oldal is érintett, amely az Európa Bajnoksághoz kapcsolódik.

Bár a hekker állítása szerint csak önmaga szórakoztatása miatt törte fel az oldalakat, ennek ellentmond, hogy közzétett egy hacktivista üzenetet. Eszerint a futballklubok rengeteg pénzt keresnek, miközben a gazdasági válság tönkreteszi az átlagembereket.  • Tippek
  • Bankszámla