Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hackertámadás érte a Fehér Házat

2012.10.01. 19:04

A Fehér Ház hétfőn elismerte, hogy egy számítógépes hálózata hackertámadás célpontja lett, ugyanakkor azt állította, hogy a titkosított rendszerekbe nem hatoltak be és adatlopásnak nincs jele. A hivatalos bejelentés azután történt, hogy a The Washington Free Beacon nevű hírportál azt állította, kínai hackerek betörtek a Fehér Ház egy kulcsfontosságú katonai rendszerébe, amelynek segítségével  a Fehér Ház Katonai Hivatala (WHMO) egyebek között a nukleáris fegyverek fölötti parancsnokságot gyakorolja.

Egy, a neve mellőzését kérő hivatalos személy szerint viszont a támadás egy „nem titkos hálózat" ellen irányult, és célzott adathalászatról (spear phishing) volt szó. Ilyen esetekben a hacker egy álcázott email segítségével olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amelyen rosszindulatú szoftvert telepíthet annak komputerére, hogy átvehesse az ellenőrzést a számítógép fölött.

„Az ilyen támadások nem ritkák, és megtettük a lépéseket a károk mérséklésére" – jelentette ki a fehér házi illetékes. Hozzátette, hogy a rendszert elszigetelték és nincs semmilyen jel, amely adatok kiszivárgására utalna.