Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Legális szájtokkal verik át a spamszűrőket

2008.03.20. 10:20
Legitim weboldalakat kihasználva küldenek kéretlen reklámleveleket a spamelők, így könnyedén kikerülhetik a levelezőkliensek beépített szűrőjét.

Soha nem ér véget a spamelők elleni harc. Hiába szabnak ki rájuk több évtizedes börtönbüntetést, tevékenységüket töretlen lendülettel folytatják, és az elvetemültek mindig kitalálnak olyan új módszereket, amelyekkel biztosan célba jutnak a kéretlen reklámlevelek. A spamszűrőket készítő IronPort nevű cég szerint a spamelők most az ismert szájtok hátán kapaszkodnak meg, mert a legitim címeket simán átengedik a szűrők.

A legújabb spamekben egyetlen link van, amely úgy néz ki, mintha a Google, a Yahoo! vagy az AOL találati oldalára mutatna, és valóban ezeket a szájtokat használja ki. A Google esetében például a „Jó napom van” funkciót használják a spamelők, amellyel az áldozat azonnal a spamelő weboldalára jut, ha a levélben lévő linkre kattint. Egyébként megfelelő kulcsszavakkal és keresési beállításokkal (például az egy adott weboldalon kereső „site:” kapcsolóval) bárki kikísérletezhet olyan kombinációt, amellyel az eredmények közt csak egy weboldal szerepel.

A vírusirtással foglalkozó McAfee szakértője, Vinoo Thomas másfajta módszerre hívja fel a figyelmet. Céges blogján azt írja, hogy a Google hirdetéseinek a linkjeit is kihasználják a spamelők, és szerinte elég nagy baj, hogy a Google nem védi ki ezeket a támadásokat. Egy példa is látható a cikkében, amely hivatalos Google-hirdetésnek tűnik, de egy linkre kattintva egy fájl letöltése indul.