11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Saját szoftverüket károsítják a félrevezetett felhasználók

2002.01.14. 11:49
Gondolom, mindenki emlékszik arra a viccre, hogy milyen az albán vírus? Olyan e-mail, amely az ország elmaradottságára hivatkozva arra kéri a felhasználót, hogy maga törölje állományait, majd küldje tovább a kapott levelet minden ismerősének. A beugratott felhasználók most hasonlóképpen reagálhatnak egy hamis vírusfigyelmeztetésre.
Múlt évben már volt példa egy windowsos állomány törlésére buzdító, megtévesztő e-mail terjedésére. Az ilyen üzeneteket hoax-nak, megtévesztő információkat tartalmazó, az üzenetet továbbítására ösztönző elektronikus levélnek nevezik. Az angol nyelvű felhasználók után most egyesek végre gondoltak szegény magyarokra is. "Lokalizálták" az ötletet, hogy nagy szoftvergyártónk terminológiájával éljek.

A hamis vírusfigyelmeztetés
Sziasztok!

Küldtek nekem egy vírust - persze nem direkt - , amit a múltkor sajnos valószínuleg átküldtem nektek. Leírom, hogy hogyan tudjátok megnézni, hogy van-e ilyen nektek és hogyan tudjátok törölni.
Start menü
Keresés
Fájlok vagy mappák
Itt felad egy ablakot, oda a fájlnévhez begépelitek, hogy : sulfnbk.exe és a C meghajtót jelölitek ki.
Ezek után keresés.
A keresés után kiadja alul, hogy talált egy ilyen programfájlt és ronda fekete ikonja van. Azonnal törlés és töröljétek a Recycle Bind-ból is.
Ezt mindenkinek meg kell csinálnia, akinek Ti küldtetek emailt az elmúlt időszakban.
A fájl nem látszik, tehát nem veszed észre, hogy vírust kaptál e-mailen, mert ügyike. Sajnos 2hét alatt törli a merevlemezt.
Ezt a vírust Amerikából kaptuk. Puszi nekik érte.
Szóval SOS ezt megcsinálni, és utána szólni mindenkinek! OK???

Üdv:
Kati

Magyarul is terjed a hamis vírusfigyelmeztetés

A hamis üzenet baráti levélnek van álcázva, magától természetesen semmi kárt nem is okoz. A "vírus kódja" a felhasználó biológiai feldolgozó egységére hat csupán az email elolvasása útján. A levél a gépek ellenőrzésére, a C:/Windows/Command könyvtárban levő "sulfnbk.exe" törlésére, valamint a levél továbbküldésére buzdít. Az említett program a Windows9x operációs rendszerek (95/98/Me) részét képezi, és a sérült hosszú fájlnevek helyreállításához szükségeltetik.

Újratelepítéssel megoldható a probléma

Ha a levélben foglaltak meg is felelnének a valóságnak (mint ahogy nem felelnek meg), a víruskeresők akkor is kimutatnák, nem kell tehát vaktában törölni ezt az állományt. A feleslegesen továbbküldött levelek indokolatlanul terhelik a levelezőszervereket, ezért ha egy mód van rá, ne dőljünk be az állításainak.Ha valaki mégis letörölte a levélben megjelölt fájlt, a Windows telepítőkészletével gyorsan orvosolhatja a hibát.  • Hírek
  • Bankszámla