Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Belbiztonsági ügy lett a Windows-frissítés

2006.08.10. 14:30
Kormányzati rendszereket fenyeget a Windows XP hibája, ezért az amerikai Belbiztonsági Minisztérium mindenkit felszólított a frissítésre.

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma külön figyelmeztette a Windows XP felhasználóit, hogy lehetőleg azonnal töltsék le az aktuális biztonsági frissítéseket. Mint köztudott, a Microsoft minden hónap második keddjén adja ki a biztonsági javítóprogramokat, amelyek maguktól feltelepülnek a rendszerre, ha be van kapcsolva az automatikus frissítés.

Az aktuális hibajavító csomag a Windows oprendszer és az Office irodai programcsomag összesen tizenkét hibáját javítja, és ezek közül hét hiba a Microsoft szerint szélsőségesen kritikus.

A minisztériumi ajánlás szerint az internetezőknek feltétlenül azonnal fel kell telepíteniük az MS06-040 jelű hibajavítót, máskülönben fennáll a veszélye, hogy gonosz hekkerek vehetik át számítógépük irányítását. A felhívás alapját az adja, hogy a hiba nemcsak az otthoni felhasználók számítógépeit veszélyezteti, hanem az amerikai kormányzat, a magáncégek és a kritikus infrastruktúrák rendszereit is.