Aliz
6 °C
14 °C

Félig biztonságos az Internet Explorer

2004.07.05. 11:54
A Microsoft nem javította ki azt a súlyos biztonsági hibát, amely miatt a szakértők nem javasolják az Internet Explorer használatát, kiadott viszont egy gyorsjavítást, amely megakadályozza a népszerű weboldalak segítségével terjedő féreg működését.
Június végén újabb súlyos hibát találtak az Internet Explorer böngészőben, és a biztonsági rést kihasználó Download.ject féreg számos népszerű weboldalra települt, ahonnan a felhasználók néhány óvatlan kattintással letölthették a számítógépükre. A Microsoft ezúttal viszonylag gyorsan reagált a problémára: a Windows Update oldalon kiadott frissítés a Windows XP, Windows 2000 és Windows Server 2003 operációs rendszereken megakadályozza a féreg működését.

Nem oldotta meg

A Microsoft a most kiadott frissítéssel azonban egyáltalán nem oldotta meg a problémát, mivel a biztonsági rés továbbra is létezik. Egyébként a hiba több mint kilenc hónapja ismert, mondta el a Cnetnek David Endler biztonságtechnikai szakértő. A szoftvergyártó óriáscég jelenleg még vizsgálja a hibát, és egy átfogó frissítés kifejlesztésén dolgozik.

A Donwnload.ject nevű féreg június végén számos népszerű weboldalra települt, és azokon keresztül jutott el a felhasználók számítógépére. A kártékony program egy trójai letöltésével és telepítésével hátsó kaput nyitott a fertőzött rendszeren, amellyel a támadók átvehették a gép irányítását. Szerencsére a hatóságok gyorsan leállították a trójait terjesztő oroszországi szerver működését.

Az internet biztonságát felügyelő CERT múlt héten arra hívta fel az internetezők figyelmét, hogy Internet Explorer helyett használjanak inkább más böngészőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?