Átverhető a Windows eredetiségvizsgálata?

2005.08.02. 11:10
Állítólag huszonnégy órával a bejelentése után feltörték a Microsoft eredetiségellenőrző rendszerét. A kalózmásolatokat kiszűrő szoftvert múlt kedd óta mindenkinek használnia kell a frissítések letöltése előtt.

Múlt héten megjelent a Boing Boing nevű népszerű blogon egy rövid kód, amellyel állítólag az innen-onnan másolt Windows oprendszerek is túljutnak az ellenőrzésen. Csupán be kell illeszteni a kódot a böngésző címsorának a végére, amikor a Microsoft termékfrissítő weboldala van betöltve, még a "Gyors" vagy az "Egyéni" gombok megnyomása előtt.

Kulcs az extrákhoz

A múlt kedden minden felhasználónak kötelezővé tett "Eredeti Windows - Valódi Előny" nevű program lényege az, hogy bizonyos ingyenes szoftverfrissítések és kiegészítő programok letöltésekor a Microsoft weboldala ellenőrzi a júzer számítógépén futó Windows licencét.

A Microsoft programjának a legfőbb célja a kalózmásolatok használatának a visszaszorítása. Az ellenzőrzés egyébként igen egyszerű: a letöltőközpont és a Windows Update felkéri a látogatót, hogy vegyen részt a programban, ezután egy ActiveX vezérlő segítségével ellenőrzi a licencet, majd elhelyez egy speciális kulcsot a júzer számítógépén. A Microsoft szerint a kulcs segítségével nem tudják azonosítani a felhasználót, viszont így nem kell semmiféle jelszót vagy azonosító számsort bepötyögni a későbbi letöltések során.

Fontos biztonsági frissítést azok is kaphatnak, akik nem felelnek meg a Microsoft ellenőrzésén, de csak a hitelesített felhasználók szerezhetnek egy évig ingyen használható Virusbuster Professional vírusirtót, Microsoft Antispyware kémprogramirtót és egyéb extrákat.  • Hírek
  • Lakáshitel