Mátyás
-6 °C
1 °C

Kritikus hiba a flashlejátszóban

2005.11.08. 11:00
A böngészők Flash Player kiegészítésében súlyos biztonsági hibát fedeztek fel. A problémát új változat kiadásával orvosolja a gyártó Macromedia. A 8-as verziószám alatt minden lejátszó hibás.

A szinte minden pc-n megtalálható Flash Playerben súlyos biztonsági rést fedeztek fel. A weboldalak izgő-mozgó bigyóit működtető, illetve az "swf" kiterjesztésű fájlokat lejátszó program gyártója szerint a hibát kiaknázva a támadók átvehetik az irányítást a rendszer felett, írta a Techworld.com híroldal.

A Macromedia minden felhasználónak azt javasolja, hogy frissítsen a változatlanul ingyenes Flash Player 8-as, egészen pontosan 8.0.22.0-as verziójára. Aki már az új verziót használja, megnyugodhat.

A régiek régit kapnak

A multimédiás tartalmat megjelenítő lejátszó gépre telepített példányának verziója ezen a címen ellenőrizhető. A Secunia biztonsági cég besorolásában a hiba a "rendkívül kritikus" besorolást kapta.

A legújabb flashlejátszó által nem támogatott régebbi operációs rendszerekhez (Windows 95 és NT, illetve a klasszikus MacOS 8/9) a Macromedia elkészítette a Flash Player 7 hibáktól mentesített változatás (verziószáma 7.0.60/61.0).