Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Vírust postázott az F-Secure

2004.03.01. 14:46
Az F-Secure vírusirtó cég elnézést kért valamennyi brit ügyfelétől és partnerétől, mert a levelezőlistáján szétküldte nekik a Netsky.B féregvírust. A hiba emberi mulasztásból következhetett be.
A cég bocsánatkérő levele szerint emberi mulasztás miatt kaphattak a levelezőlista előfizetői fertőzött levelet. A vírust a cég külső mailszervere továbbította a brit levelezőlistára.

A Netsky.B adott példánya nem az F-Secure belső hálózatáról származott, hanem ismeretlen feladótól érkezett a lista címére. A fertőzött levelet az ügyfelek naprakész vírusvédelemmel ellátott gépe valószínűleg elfogta, emlékeztetett az F-Secure.

Változik a rend

A finn biztonsági cég ígéreteket tett arra, hogy felülvizsgálják a listának küldött levelek feldolgozási rendjét, hogy a biztonsági blamázs ne ismétlődhessen meg, írta a The Register.

2002. novemberében az orosz Kasperky Labs-nek volt része hasonló kellemetlenségben, amikor a levelezőlistáját ismeretlenek eltérítették. A támadás eredményeképpen a cég több ezer felhasználója kapta meg a Braid féregvírust.