Feltörték a VDSZSZ honlapját

2008.12.22. 08:40
Feltörték a VDSZSZ honlapját és egy vicces üzenetet helyeztek el rajta, amiben a VDSZSZ vezetői a sztrájk befejezéséről írnak, Gaskó Istvánt pedig ugandai szénbányába küldik.

Cseh Béla Zoltán, a VDSZSZ területi vezető ügyvivője hétfőn az MTI-nek megerősítette, hogy a honlapot feltörték és hamis nyilatkozatot helyeztek el a szervezet nevében. Hétfő reggel nyolckor már nem volt elérhető az üzenet, igaz, a VDSZSZ honlapja sem. Fél tíz körül kelt életre a honlap, de grafikai elemek nélkül. Az oldalon a szakszervezet vezetői a következőt közlik: "Hajnalban ismeretlenek feltörték honlapunkat, hamis hírt tettek rá, emiatt a VDSZSZ szolidaritás büntetőfeljelentést tesz. Sztrjákunk természetesen folytatódik."

A hackerek üzenetükben ugyanis azt közölték, hogy a VDSZSZ december 22-én 8 órakor befejezi a sztrájkot, és soha többé nem kezdi újra. A továbbiakban a szakszervezet elnézést kér az utasoktól a "tahóságuk" okozta kellemetlenség miatt, megígérik, hogy fejenként 150 ezer forinttal enyhítik a MÁV veszteségeit, Gaskó Istvánt pedig ugandai szénbányába küldik.

A feltört honlap – katt a nagyításhoz!

Az ügyvivő szerint "totális támadás indult" a sztrájkoló vasutasok ellen. A hackerek hétfő délelőtt is folyamatosan támadták a honlapot.

A vasutassztrájk december 14-én vasárnap nulla órakor kezdődött és azóta is tart. Könnyen lehetséges, hogy karácsonykor is teljesen bizonytalan lesz a vonatok közlekedése.

A hamis üzenet teljes szövege

A VDSZSZ december 22-én 8 órakor határozott időre befejezi a sztrájkot és soha többé nem kezdi újra.

Befejezzük, mert rájöttünk, hogy önző módon egy egész ország életét nehezítettük meg, csak azért, hogy több pénzünk legyen, pedig mi is röhögünk rajta, hogy a jegyvizsgálók ugyanannyit keresnek, mint a tanárok, pedig nem is fürdenek.

Szeretnénk elnézést kérni azért, mert tahóságunkkal annyi kellemetlenséget okoztunk az utasoknak, megígérjük, hogy mostantól udvariasak leszünk az utasokkal, akikből élünk.

Búbánatunk jeléül ezennel az összes vasutas felajánlja, hogy fejenként 150 ezer forinttal járul hozzá a MÁV veszteségeinek csökkentéséhez, ezen felül Gaskó István még befizet 15 millió forintot az államkasszába. Továbbá Gaskó István vezeklésül munkát vállal egy ugandai szénbányában, és hátralevő életében csak tömegközlekedéssel fog utazni.

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy mindez csak töredék részben fedezi azt a sok bosszúságot, amit az elmúlt években okoztunk Önöknek, ezért nyugodtan utálhatnak minket továbbra is.

Még egyszer elnézést, ne haragudjanak.

VDSZSZ vezetőség  • Hírek
  • Hírek