Eszter, Eliza
EUR 382,12 Ft
USD 358,45 Ft
14 °C
24 °C

Biztonságos bankkártyák hazai közreműködéssel

2002.06.24. 10:48
A magyar szakemberek igen sokban járultak hozzá az számítástechnika fejlődéséhez. Informatikai vállalkozásaink jó része világszerte elismert.
Gondoljunk csak az ArchiCad fejlesztőire, a Kürt Rt-re, vagy a karakterfelismerés szinonímájává vált Rekognita programozóira. Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani az E-Group-ról is.

Biztosságtechnikai szemszögből kétféle, a bankkártyák biztonságát fokozó technológia kifejlesztésében és elterjesztésében való közreműködésükre hívnám fel a figyelmet.

AudioSmartCard

Az egyik termék, az AudioSmartCard világújdonságnak számít. Ez a termék az azonosítás egy új formáját teszi lehetővé.

A kártyát a titkosítási eljárások területén kiterjedt kutatásokat végző francia AudioSmartCard SA, a német Datacard Group és a kanadai WebSmart cégek együttesen fejlesztették ki.

A termék egy bankkártya méretű műanyag lapocska. A belsejében működő audiókártya 24 karakterből álló hangjel alapján azonosítja tulajdonosát.

Az új eszközzel a legkülönfélébb online, call-center, illetve banki szolgáltatások igénybevétele tehető egyszerűbbé és biztonságosabbá. A kártya belsejében alkalmazott megoldás azonosításra, fizetésre és adatok titkosítására alkalmazható.

Használatának előnye, hogy gyors azonosítás mellett, járulékos eszközberuházások nélkül, már meglevő infrastruktúrára épít (Internet, telefonhálózat)

PosView

A WebSmart Canada-és a NeoProduct Australia magyarországi partnerével együttműködve, 2002. első negyedévében olyan megoldás prototípusát készítette el, mely azonosítás céljából lehetővé teszi a bankkártya tulajdonos képének a kártyán való eltárolását.

A feladat nehézségét az adta, hogy POS terminálban rendelkezésre álló viszonylagos kis számítási kapacitás mellett a képnek az azonosításhoz szükséges jó minőség biztosítása mellett kevesebb, mint 2000 byte helyen el kellett férnie.

Fontos megjegyezni, hogy a projekt során hazai fejlesztők végezték a legújabb wavelet technológián alapuló algoritmus tervezését és implementálását.

A fejlesztők áprilisban mutatták be a prototípust Japánban és Hongkongban. Mindkét országban igen nagy volt az érdeklődés a technológia iránt.

Reméljük, hogy az újdonságok nagyban hozzájárulnak a bankkártyák biztonságosabbá válásához, hiszen a velük való visszaélés óriási költséget jelent a kibocsátók számára, ezt pedig nekünk kell kifizetnünk különféle banki költségek formájában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás