Szilárda
-4 °C
3 °C

Rendszertervezés Microsoft Visióval

2002.07.15. 15:15
Napjainkban egyre több minden készül számítógépen. Azt, hogy az egyes dokumentumok már szövegszerkesztővel készülnek, hogy kalkulációkészítést jóformán el sem tudunk képzelni gép nélkül, az már természetesnek számít.
A biztonságtechnikai és rendszerfelmérések, valamint az ilyen irányú tervek készítésekor sokszor van szükség a különféle eszközök, folyamatok adatbázisok, komponensek, szervezeti felépítések, illetve eltérő célú alaprajzok ábrázolására.

Egyre erősebb az igény, hogy a skiccek, rajzi vázlatok folyamatábrák az előbbiekhez hasonlóan szintén gépen készüljenek. Igen ám, de melyik programmal?

A pixelgrafikus programok erre a feladatra nem, vagy csak korlátozott mértékben használhatók, hiszen túl általánosak a képességeik, leginkább az ecsethasználatot utánozzák, minőségromlás nélkül nem méretezhetők, stb.

A vektorgrafikus programok alkalmazása már jobb választásnak tűnik, de mivel képességeiket tekintve ezek is túl általánosnak mondhatók, nem segítik kellőképpen a műszaki jellegű rutinmunkát.

A tervezőrendszerek, CAD programok már támogatnák az ilyen jellegű feladatokat, csakhogy nagy erőforrásigényük és áruk olyanná teszi őket e feladatokhoz, mintha kamionnal mennénk hétvégi bevásárlásra.

Az igazi megoldás a kifejezetten komponensgrafikus programok alkalmazása, hiszen a napi rutinban alkalmazott elemek egész tárháza állítható velük elő, erőforrásigényük ugyanakkor nem akkora, mint a professzionális tervezőrendszereké.

A Microsoft, a Visio megvásárlásával továbbfejlesztésével és termékpalettájára helyezésével megnyitotta az utat a vázlatok, tervkezdemények, skiccek elektronikus cseréjéhez. A cég elkötelezettségéből várható, hogy e speciális dokumentumoknak olyan közös formátuma lesz a Visio, mint a szövegeknek a Word.

Válasszuk a nekünk legmegfelelőbb Visio-változatot!

Mindegyik Visio termék eszközkészlete egy meghatározott felhasználócsoport igényei szerint került összeállítva. A Visio Standard gazdasági szakemberek, a Visio Professional pedig gazdasági és műszaki szakemberek (köztük a hálózati rendszergazdák, fejlesztők és mérnökök) számára készült. A Visio Professional változathoz megvásárolható Visio Enterprise Network Tools, mely az informatikai és hálózati szakemberek igényeit hivatott kielégítiteni.

Visio Standard

Elsősorban gazdasági szakemberek részére lett összeállítva. Főbb képességei:
- Folyamatábrák
- Idővonalak és naptárak
- Szervezeti diagramok
- Blokk diagram
- Vizuális értékesítési és marketingeszközök
- Útbaigazító térképek
- Egyszerű irodai alaprajzok

Visio Professional

Ez a kiszerelés elsősorban műszaki és gazdasági szakemberek számára készült. A Visio Professional 2002 tartalmazza a Microsoft Visio Standard 2002 változatán kívül az alábbi képességeket:
- Hálózati és címtár-szolgáltatási diagramok
- Webhelyek szerkezeti térképe
- Szoftver- és adatbázis-diagramok
- Műszaki rajzok
- Épületek, terek és helyiségek alaprajza
- Üzleti diagramok

Visio Enterprise Network Tools kiegészítés informatikusok számára

Ez a termék a Visio Professional 2002-re épül, így annak megléte szükséges hozzá. Fontosabb képességei:
- 2. és 3. hálózati réteg, illetve Frame Relay automatikus felderítése
- Címtárszolgáltatás importálása és exportálása
- Több mint 23 000 hálózati berendezés pontos képét megjelenítő alakzat
- Részletes hálózati jelentések
- Egyéves előfizetés a Visio Network Center szolgáltatásra

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!