Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Megjelent az Office XP első javítása

2001.12.20. 16:55
Elkészült, és meg is jelent az Office XP-hez az első komolyabb javítócsomag, az SP-1.
A Microsoft termékekkel szerzett tapasztalatok alapján kimondható, hogy a gyártó programjai a Service Pack 1 megjelenése után tekinthetők igazán "nagykorúnak", ekkorra ugyanis a súlyosabb biztonsági és egyéb hiányosságokat többnyire már felfedték, és ki is javították.

E csomag megjelenése várhatóan az XP rohamos elterjedésének kezdő pillanata is egyben, hiszen sok cég csak az SP-1 megjelenése után áll át az új verzióra.

A 17 MB terjedelmű csomagot feltétlenül érdemes telepíteni, hiszen megoldást kínál az eddig ismertté vált csaknem összes hibára és biztonsági résre.

A gyártó szerint a Service Pack 1 a hibák orvoslásán túl megnöveli az Office XP teljesítményét, stabilabbá és biztonságosabbá teszi azt.

Az SP-1 magában foglal néhány korábban már megjelent javítást is, így például az Outlook 2002 biztonsági frissítését is.

A hozzánk eljutott információk szerint a javítás érinti az Office csaknem minden komponensét, nagy számú publikálatlan hibára is orvosságot kínál, olyanokra is, melyek igen komoly kockázatot jelenthetnek adataink biztonságára nézve.