Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Eugene Kaspersky a Törzsasztalban

2003.02.07. 08:15
Eugene Kaspersky, a világ egyik vezető számítógépvírus-szakértője, a Kaspersky Labs antivírus szoftverfejlesztő vállalat alapítója és vezető kutatója online interjút ad az Index olvasóinak. Tudjon meg mindent a férgekről!
Kaspersky 1965-ben született Novorosszijszkban, diplomáját a Kriptográfiai, Távközlési és Számítógéptudományi Intézetben szerezte, és egy orosz tudományos kutatóintézetben dolgozott 1991-ig. A számítógépvírusokkal 1989-ben kezdett foglalkozni, emlékei szerint azért, mert a "Cascade" vírus megfertőzte a munkaállomását.

Eugene Kaspersky
A vírusvadász 1991-97 között a KAMI Információtechnológiai Központban az AVP (Antiviral Toolkit Pro) antivírus-projekten dolgozott. Az AVP-t 2000-ben Kaspersky Antivírusra keresztelte át, miután 1997-ben feleségével megalapította saját szoftvercégét, a Kaspersky Labs-et.

A Kaspersky Labs antivírus kerneljét használja többek között a finn F-Secure, a német G-Data és a japán Vintage Solutions is. A vállalat piaci részesedése 5 év alatt 5 százalékról 60 százalékra nőtt az orosz antivírus-piacon. A víruskeresés mellett tűzfal és tartalomszűrő technológiákat is fejlesztenek. A vállalat Moszkvában, Cambridge-ben (Anglia), és Pleasanton-ban (USA) tart fenn képviseletet, és a szoftverfejlesztés mellett rendszerkarbantartási és rendszerfelügyeleti szolgáltatásokat is kínál.

Manapság Kaspersky a világ egyik vezető vírusszakértőjének és adatbiztonsági szakemberének számít, számos publikáció fűződik a nevéhez ezen a területen. Rendszeresen szerepel konferenciákon is, Budapestre is egy szakmai rendezvényre érkezett.

Kattintson ide, kérdezzen és tudjon meg mindent a férgekről!