Ágnes
2 °C
11 °C

Kockázatos rések

2004.11.03. 15:20
Bár a trójaik, férgek és vírusok még mindig vezetik a veszélyességi toplistát, a böngészőkben maradt biztonsági rések egyre nagyobb kockázatot jelentenek, s mára a támadások húsz százaléka ezekhez köthető.
Az utolsó negyedéves adatok alapján a ScanSafe biztonsági cég megállapította, hogy az Internet Explorer biztonsági rései jelentik a leggyorsabban növekvő kockázati tényezőt az interneten - írta a The Register. Miközben továbbra is a trójaik, férgek és vírusok okozzák a legtöbb problémát, a böngészők biztonsági réseiből adódó veszélyek szignifikánsan nőttek, a támadások tizenkilenc százaléka köthető már ehhez a hiányossághoz.

Ismert hibák

A ScanSafe szerint sok, különféle böngészőkhöz köthető biztonsági hibára derült már fény, a legtöbb a piacvezető Internet Explorernél. A hibákat kihasználva a hackereknek különösebb fáradság nélkül játszadozhatnak a gyanútlan felhasználók gépével.

A ScanSafe előrejelzései szerint a böngészők biztonsági réseiből következő kockázatok rövidesen az egyik legkomolyabb fenyegetést jelentik majd a vállalatoknak. Bár a szoftvercégek programozói igyekeznek lépést tartani a kihívásokkal, és rendszeresen jelennek meg biztonsági javítások, a böngészők továbbra is sebezhetők, és a támadók mindig egy lépéssel a védelem előtt járnak.

Növekedett

Az emailszolgáltatások továbbra is magas kockázatot jelentenek, az összes támadás tíz százaléka történik levelezéshez köthető oldalakon. A megfigyelések alapján a felhasználói szokások után kémkedő, majd bizalmas adatokat továbbító spyware-támadások tizenkét százalékkal nőttek az előző negyedévhez képest.