Ágnes
-1 °C
2 °C

Húsz hibát javít a Microsoft új csomagja

2004.04.14. 17:26
A Microsoft négyrészes javítócsomagot adott ki, mely húsz biztonsági rést hivatott kijavítani. E hibák némelyike okolható a több mint nyolc millió számítógépet megfertőző MSBlast vírus elterjedéséért.
A szoftveróriás nem kommentálta, hogy a hibák mekkora veszélyt jelentettek a felhasználókra nézve. A cég egyik programozója szerint a tűzfalat használók eddig sem voltak veszélyben. A szakember azt is közölte, hogy a Microsoft három hónap után inkább közös javítócsomagot adott ki, hogy ugyanazokat a fájlokat ne kelljen újra és újra letöltenie a felhasználóknak.

Az eEye Digital Security szakértője szerint azonban ez a módszer nem szolgálja a felhasználók érdekeit, hiszen a vállalat már tisztában volt a hibákkal, és azok lehetséges következményeivel, mégis hónapokat várt a javítással.

Rendszeres javítás

Az eEye Digital Security minden Windows-felhasználónak javasolja, hogy minél előbb frissítsen. A cég már korábban is nehezményezte, hogy a Microsoftnak sokáig vár a hibák kijavításával. Egy másik hálózatvédelemmel foglalkozó cég, a Qualys szerint ugyanakkor a javítási idő attól is függ, hogy a hiba hol van a kódban, ezért nem lehet pusztán az eltelt idő alapján elítélni a Microsoftot. A Qualys kutatói szerint jobb, hogy a cég közös csomagot adott ki, mert a felhasználók szívesebben telepítik a javításokat, ha azok rendszeres időközönként érkeznek.