Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kritikus hibákra figyelmeztet a Microsoft

2004.07.16. 08:32
A Microsoft ismét arra hívta fel az internetezők figyelmét, hogy a szoftvereiben súlyos biztonsági hibákat találtak, ezért minél előbb érdemes letölteni a weboldalán már elérhető frissítéseket. Most Windows operációs rendszer, Internet Explorer böngésző és Outlook Express levelező programok bizonyos változatai érintettek.
A Microsoft ebben a hónapban összesen hét biztonsági hibát talált szoftvereiben, amelyeket érdemes kijavítani a vállalat weboldaláról letölthető frissítésekkel, máskülönben a számítógépet megtámadhatják a férgek és vírusok. Szakértők szerint az otthoni felhasználók vannak a legnagyobb veszélyben, mert ők ritkábban foglalkoznak biztonsági kérdésekkel, írta a BBC.

A redmondi szoftvergyártó havonta értesíti felhasználóit a szoftvereiben talált támadható pontokról és a hibajavításokról, nehogy azok elfeledkezzenek a frissítésekről. A Microsoft kritikus hibának nevezi azokat a problémákat, amelyek lehetővé teszik a férgek és vírusok támadását, illetve amelyek segítségével a hackerek átvehetik a számítógép irányítását.

A Microsoft most kritikus hibát talált a Windows HTML súgójában és a Windows feladatütemezőben, jelentős hibát a Windows segédprogram-kezelőjében, POSIX alrendszerében, az IIS szerverben és a kezelőfelületben, és közepesen súlyos hibát az Outlook Express levelezőben.

"Egyre kevesebb idő telik el a kritikus hibák bejelentése és hibát kihasználó férgek megjelenése között, a Sasser féreg például már tizennyolc nap után megjelent, ezért amikor a Microsoft bejelent egy hibát, a vállalatokna azonnal cselekedniük kell2 - mondta el a BBC-nek Graham Cluley, a Sophos vírusirtó cég vezető tanácsadója.