Ágnes
-5 °C
2 °C

Kritikus hibákra figyelmeztet a Microsoft

2004.07.16. 08:32
A Microsoft ismét arra hívta fel az internetezők figyelmét, hogy a szoftvereiben súlyos biztonsági hibákat találtak, ezért minél előbb érdemes letölteni a weboldalán már elérhető frissítéseket. Most Windows operációs rendszer, Internet Explorer böngésző és Outlook Express levelező programok bizonyos változatai érintettek.
A Microsoft ebben a hónapban összesen hét biztonsági hibát talált szoftvereiben, amelyeket érdemes kijavítani a vállalat weboldaláról letölthető frissítésekkel, máskülönben a számítógépet megtámadhatják a férgek és vírusok. Szakértők szerint az otthoni felhasználók vannak a legnagyobb veszélyben, mert ők ritkábban foglalkoznak biztonsági kérdésekkel, írta a BBC.

A redmondi szoftvergyártó havonta értesíti felhasználóit a szoftvereiben talált támadható pontokról és a hibajavításokról, nehogy azok elfeledkezzenek a frissítésekről. A Microsoft kritikus hibának nevezi azokat a problémákat, amelyek lehetővé teszik a férgek és vírusok támadását, illetve amelyek segítségével a hackerek átvehetik a számítógép irányítását.

A Microsoft most kritikus hibát talált a Windows HTML súgójában és a Windows feladatütemezőben, jelentős hibát a Windows segédprogram-kezelőjében, POSIX alrendszerében, az IIS szerverben és a kezelőfelületben, és közepesen súlyos hibát az Outlook Express levelezőben.

"Egyre kevesebb idő telik el a kritikus hibák bejelentése és hibát kihasználó férgek megjelenése között, a Sasser féreg például már tizennyolc nap után megjelent, ezért amikor a Microsoft bejelent egy hibát, a vállalatokna azonnal cselekedniük kell2 - mondta el a BBC-nek Graham Cluley, a Sophos vírusirtó cég vezető tanácsadója.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!