Ágnes
-1 °C
2 °C

Technikai hiba miatt állt az MSN Messenger

2004.10.12. 10:43
A Microsoft hétfőn elismerte, hogy az MSN üzenetküldő szoftver felhasználói az elmúlt három napon egy technikai hiba miatt nem tudtak bejelentkezni a rendszer szerverein. A problémát csak fokozta a Funner vírus megjelenése.
Az elmúlt napokban az MSN-felhasználók számos fórumon szidták a redmondi szoftvergyártó óriáscéget, amiért egész hétvégén elérhetetlen volt az üzenetküldő szolgáltatása. Aki valamilyen csoda folytán mégis be tudott jelentkezni a Microsoft szervereire, valószínűleg az első üzenetét egy új vírustól, a Funnertől kapta.

A Symantec vírusirtó cég még nem talált bizonyítékot arra, hogy a Funner komolyabb kárt okozna. A vírusról egyelőre annyit tudunk, hogy a felhasználók összes ismerősének elküldi magát, és úgy állítja át a megfertőzött számítógépek böngészőjét, hogy a kódjában előre megadott, több mint kilencszáz népszerű weboldal helyett a www.78p.com címet töltse be. A vírus ezen kívül további funkciókat próbál letölteni az oldalról, de a szájt nem elérhető.

Mennek az üzenetek

A Microsoft hétfőn délután bejelentette, hogy kijavították azt a hibát, amely megakadályozta a felhasználók bejelentkezését, és hogy már újra fut a Messenger. Azt nem említették, hogy a vírus és a leállás között milyen összefüggés volt, és a vállalat szóvivője csupán annyit mondott a Cnetnek, hogy hétfőn délelőtt adminisztratív okokból nem üzemelt a szolgáltatás.